Pam Blog

L’Ajuntament de Molló inicia les obres d’adequació del Camí de la Retirada i d’un aparcament i jocs infantils a Espinavell

Aquest mes d’agost, l’Ajuntament de Molló ha adjudicat dues obres que s’executaran aquesta tardor. La primera es correspon a l’adequació del Camí de la Retirada entre el nucli de Molló i el veïnat del Riberal, i la segona a la primera fase de la urbanització d’un nou aparcament i zona de jocs infantils a Espinavell.
Pel què fa al Camí de la Retirada, les obres consistiran en arranjar un tram de 670 metres de l’antic camí (que coincideix amb el GR11 i el Camí de Sant Jaume), entre la carretera C38 i el veïnat del Riberal. Així doncs, les obres consistiran en una primera desbrossada general i en la pavimentació d’aquest camí, que es pot dividir en 4 trams ben diferenciats: un primer tram en què es pavimenta amb formigó, un segon en què es crea un tram central d’empedrat i un tercer en què es millora l’empedrat existent en els casos que sigui necessari. Al quart tram només s’hi instal·len certs elements com senyalització i una nova passera que creuarà el torrent de Ginestosa.
Els treballs seran executats per l’empresa Catalana d’Infraestructures SA, i tenen un cost de 92.238,30€, finançats per fons POCTEFA (64,8%), en el marc del projecte PATRIMC@T del País d’Art i d’Història de les Valls Catalanes del Tec i del Ter; la Diputació de Girona (25,2%) a través del Fons de Cooperació Econòmica; i fons propis de l’Ajuntament de Molló (10%).
Aquest mes de setembre també s’engegaran les obres de la primera fase de la urbanització per a la construcció d’un nou aparcament i zona de jocs infantils a Espinavell, que realitzarà l’empresa Construccions Llorenç Rigat SL. Aquests nous espais estaran ubicats per sota la Plaça dels Estudis d’aquest nucli. Aquesta primera fase contempla la part d’adequació de la zona de jocs infantils, amb un cost de 56.979,72€, dels quals un 52% estan aportats per la Diputació de Girona, i la resta per fons propis de l’Ajuntament de Molló.
Aquestes obres han de permetre millorar el lleure de la mainada d’aquest nucli, i quan s’executi l’aparcament l’any vinent, es millorarà la mobilitat amb una nova d’estacionament per una dotzena de vehicles. L’Ajuntament ha volgut preservar el caràcter rústic del poble d’Espinavell, pel què l’actuació que es durà a terme es respectuosa amb l’estètica i paisatge urbà d’aquest nucli de muntanya.

Obres de la Clinica Dental a Campdevànol

Ja hem començat les obres per a una nova clinica dental al centre de Campdevànol. La reforma es en planta baixa en el local que deixa una entitat bancaria. Cal una distribució totalment diferents marada per les façanes, una porticada i l’altra a pati d’illa.

Deixem algunes fotos del replanteig dels futurs envians un cop ja s’han fet els enderrocs.

Continue Reading →

Comencem una nova reforma !

Comencem una nova reforma d’una casa unifamiliar. La reforma vol transformar totalment l’edifici dels anys 60 en una casa contemporània. En una ubicació molt singular,  hem plantejat una redistribució total de les dues plantes que permeti una major entrada de sol i llum durant tot l’any.

Deixem algunes imatges de l’inici dels enderrocs, és un dels moments més emocionants de l’obra. Quan l’espai queda lliure d’envans.

Continue Reading →

Inici de reforma a Ripoll

Comencem la reforma d’un pis a Ripoll. La reforma vol adaptar l’habitage a les necessitats d’una parella jove amb fills. Es planteja una redistribució total, un tractament des espais personalitzat i uns acabats cuidats.

Deixem algunes imatges dels virtuals 3d (renders) que sempre ajuden a entrendre millor el projecte.

Continue Reading →

Finalitzant dues cases a La Roca

Despres de foça dies sense actualitzar la web avui penjem les imatges de la visita d’obra de la setmana passada a La Roca de Vilallonga de Ter.

Les dues dues casetes ja estan quasi acabades. Aixi que si algú està interessat en comprar-ne una feu-nos-ho saber.

Si voleu veure el projecte: http://pam.cat/ca/archives/portfolio/4-cases-a-la-roca

Continue Reading →

Comencem una reforma a l’Alt Empordà

Comencem una reforma i ampliació a l’Alt Empordà. L’edifici situat al centre històric, l’edifici tindrà unes amb unes immillorables vistes sobre l’Empordà i el golf de Roses. La reforma millora la distribució de la planta noble de l’edifici, i amplia la planta superior. Deixem algunes fotos de l’inici de les obres així com de les espectaculars vistes que tindrà ara la plana superior.

Continue Reading →

PETER ZUMTHOR PENSAR L’ARQUITECTURA

Pensar l'arquitectura

GG: Pensar la Arquitectura. El libro recopila diversos escritos de Peter Zumthor cuyo valor reside en la reflexión que acompaña a la intesidad de su obra.   Escritos a lo largo de diez años, los textos constituyen un raro y valioso testimonio del pensamiento del maestro suizo. Índice de contenidos: Una intuición de las cosas La dura pepita de la belleza De las pasiones a las cosas El cuerpo de la arquitectura Enseñar arquitectura, aprender arquitectura ¿Tiene la belleza una forma? La magia de lo real La luz en el paisaje

Lloc d’aturada

Article a el punt avui

Avui hem llegit un nou article sobre “Ca la Paquita” al diari el punt avui, una columna opinió de Josep Maria Sebastian.

“Ca la Paquita és un local més antic fins i tot que el mateix hospital i que ha viscut obert a la història, gairebé secular, del municipi de Campdevànol”

Continue Reading →

La nova “Paquita” al 9 nou

Estem molt contents de l’article que ha sortit a “el 9 nou” sobre la cafeteria Ca la Paquita.

Contingut de la noticia: Si hi ha una fonda o restaurant històric a Campdevànol és, sense dubte, Ca la Paquita, que ja té 90 anys. Ubicada davant mateix de l’Hospital Comarcal, fa uns dies es va inaugurar amb nous propietaris, Montse i Ester Masplà, i un local totalment renovat per l’equip d’arquitectes PAM Projectes. L’acollida dels campdevanolencs “ha sigut més que positiva”.

Continue Reading →

Finalitzant una obra d’ampliació d’habitatge

ampliació garatge thumb pam projectes ripoll

Ja estem acabant una ampliació d’un garatge i terrat d’una casa en filera a Ripoll.

Tal com defineix el pla d’ordenació de la zona l’habitage disposa d’edificabilitat en planta baixa per realitzar l’ampliació. Aixó ha permès ampliar i aconseguir més espai per la família de la casa en planta baixa i aconseguir un terrat en primer pis.

Podem veure una foto d’abans i el després.

Continue Reading →

Simposium Internacional Portalada Monestir de Ripoll 2013

PAM pojectes hem assisitit al Simpósium Internacional Portalada Monestir de Ripoll 2013, unes jornades fonamentals per recolzar la possible candidatura de la portalada com a patrimoni de la humanitat.

Continue Reading →

PAM al Nou9 com a emprenedors valents

Hem sortit al Nou9 com a Emprenedors valents.

“Els emprenedors són gent que ara necessitem més que mai per superar els moments que passem”

Clica per llegir la noticia.

.

Continue Reading →

Comencem una reforma a Ripoll

Iniciem una nova reforma al Raval de l’Hospital de Ripoll, situada en un carrer semi-peatonal estret, històric de Ripoll, que condueix de l’antic Hospital (actualment Arxiu comarcal) fins a la Capella de Sant Miquel de la Roqueta.

Es tracta d’una Reforma Estructural d’un edifici entre mitgeres. La reforma, tot i que de poca entitat es molt necessària per l’edifici del 1900, amb parts de l’estructura amb bigues de fusta. Consisteix en la reforma de les parts més deteriorades, reforçant algun forjat i refent-ne alguna zona puntual.

Deixem algunes fotos de l’estat actual per així poder veure el canvi quan acabin les obres.

Continue Reading →

Sorpresa a l’obra !

Visita sorprenent a l’obra !

Molt grata visita d’obra aquesta tarda, la casa ens ha sorprès per tres motius. L’escala ha quedat molt bé, color, proporcions, forma …. Els nous mobles ens han agradat moltíssim, sobretot el llit i cadires de l’habitació, i l’armari del menjador, cal destacar el bon gust dels propietaris de la casa ! Per acabar ens ha sorprès una nevada que ha deixat el paissatge blanc mentre erem dins la casa. Deixem algunes fotos.

Continue Reading →

Entendre la Industrialització de Catalunya.

PAM projectes ha assistit a la conferència “Entendre la industrialització de Catalunya” per Llorenç Ferrer doctor i catedràtic  d’Història Contemporània a la U.B.  Organitzada pel CEB (Centre d’Estudis del Bages) dins les jornades Conèixer les fabriques del Bages.

Continue Reading →

Casa a punt

L’obra que va començar al Març, ha avançat lentament però sembla que acabarà amb l’any. Aviat podrem afegir un bon projecte a la web, mentrestant algunes imatges interessants.

Continue Reading →

YES IS MORE Un arquicòmic sobre l’evolució arquitectonica

YES IS MORE, Un arquicòmic sobre l’evolució , és el llibre publicat per BIG A/S en motiu de l’exposició  “Yes si more – Close up” celebrada a la  Danish Architecutre Center de Copenhague el 2009.

Tot i l’aparença informal de la publicació, hem trobat un important missatge de vigència actual i d’alta profunditat conceptual, així que n’exposem alguns d’ells. Continue Reading →

Arquitectura i Disseny de Mercats

Recentment s’ha publicat el llibre ARCHITECTURAL DESIGN OF MARKETS 2005-2010 a edicions UPC, editat per José María García Fuentes i Miguel Usandizaga.

El llibre és una selecció dels exercicis de projectes d’arquitectura de diferents universitats, entre els quals n’hi ha un desenvolupat per nosaltres (l’equip de PAM projectes).

Continue Reading →

Conferencies Workshop RCR

PAM projectes ha assistit a les conferències del Workshop que organitzava RCR Arquitectes d’arquitectura i Paisatge aquest passat Agost. http://www.labarcrarquitectes.cat .

Continue Reading →

Tria una casa.

pam projectes tria una casa

Proposem 3 tipus de cases per demanar-vos quina triarieu?  Quant creieu que costen ?

Continue Reading →

IVA reduït per material en reformes.

iva reduit en reformes

Amb l’aprovació d’aquesta reforma, els empresaris que aportin materials el cost dels quals no excedeixi del 40% de la base imposable podran beneficiar-se de l’aplicació del tipus d’IVA reduït (10% a partir del 1 de setembre de 2012) en les execucions d’obres que tinguin per objecte la construcció o rehabilitació d’edificacions. Anteriorment aquest percentatge era del 33% de la base imposable, amb la qual cosa s’ha aconseguit un increment del 7%.

Continue Reading →

Els espais en reforma.

Recull fotogràfic de les últimes dues setmanes de feina a la refoma en curs a Manresa.

L’actuació que més ha transformat l’espai ha estat l’enderroc de la paret que separava els dos habitatges. Continue Reading →

UA-11324386-5