Pam Blog

L’Ajuntament de Molló inicia les obres d’adequació del Camí de la Retirada i d’un aparcament i jocs infantils a Espinavell

Aquest mes d’agost, l’Ajuntament de Molló ha adjudicat dues obres que s’executaran aquesta tardor. La primera es correspon a l’adequació del Camí de la Retirada entre el nucli de Molló i el veïnat del Riberal, i la segona a la primera fase de la urbanització d’un nou aparcament i zona de jocs infantils a Espinavell.
Pel què fa al Camí de la Retirada, les obres consistiran en arranjar un tram de 670 metres de l’antic camí (que coincideix amb el GR11 i el Camí de Sant Jaume), entre la carretera C38 i el veïnat del Riberal. Així doncs, les obres consistiran en una primera desbrossada general i en la pavimentació d’aquest camí, que es pot dividir en 4 trams ben diferenciats: un primer tram en què es pavimenta amb formigó, un segon en què es crea un tram central d’empedrat i un tercer en què es millora l’empedrat existent en els casos que sigui necessari. Al quart tram només s’hi instal·len certs elements com senyalització i una nova passera que creuarà el torrent de Ginestosa.
Els treballs seran executats per l’empresa Catalana d’Infraestructures SA, i tenen un cost de 92.238,30€, finançats per fons POCTEFA (64,8%), en el marc del projecte PATRIMC@T del País d’Art i d’Història de les Valls Catalanes del Tec i del Ter; la Diputació de Girona (25,2%) a través del Fons de Cooperació Econòmica; i fons propis de l’Ajuntament de Molló (10%).
Aquest mes de setembre també s’engegaran les obres de la primera fase de la urbanització per a la construcció d’un nou aparcament i zona de jocs infantils a Espinavell, que realitzarà l’empresa Construccions Llorenç Rigat SL. Aquests nous espais estaran ubicats per sota la Plaça dels Estudis d’aquest nucli. Aquesta primera fase contempla la part d’adequació de la zona de jocs infantils, amb un cost de 56.979,72€, dels quals un 52% estan aportats per la Diputació de Girona, i la resta per fons propis de l’Ajuntament de Molló.
Aquestes obres han de permetre millorar el lleure de la mainada d’aquest nucli, i quan s’executi l’aparcament l’any vinent, es millorarà la mobilitat amb una nova d’estacionament per una dotzena de vehicles. L’Ajuntament ha volgut preservar el caràcter rústic del poble d’Espinavell, pel què l’actuació que es durà a terme es respectuosa amb l’estètica i paisatge urbà d’aquest nucli de muntanya.
UA-11324386-5