Pam Blog

L’Ajuntament de Molló inicia les obres d’adequació del Camí de la Retirada i d’un aparcament i jocs infantils a Espinavell

Aquest mes d’agost, l’Ajuntament de Molló ha adjudicat dues obres que s’executaran aquesta tardor. La primera es correspon a l’adequació del Camí de la Retirada entre el nucli de Molló i el veïnat del Riberal, i la segona a la primera fase de la urbanització d’un nou aparcament i zona de jocs infantils a Espinavell.
Pel què fa al Camí de la Retirada, les obres consistiran en arranjar un tram de 670 metres de l’antic camí (que coincideix amb el GR11 i el Camí de Sant Jaume), entre la carretera C38 i el veïnat del Riberal. Així doncs, les obres consistiran en una primera desbrossada general i en la pavimentació d’aquest camí, que es pot dividir en 4 trams ben diferenciats: un primer tram en què es pavimenta amb formigó, un segon en què es crea un tram central d’empedrat i un tercer en què es millora l’empedrat existent en els casos que sigui necessari. Al quart tram només s’hi instal·len certs elements com senyalització i una nova passera que creuarà el torrent de Ginestosa.
Els treballs seran executats per l’empresa Catalana d’Infraestructures SA, i tenen un cost de 92.238,30€, finançats per fons POCTEFA (64,8%), en el marc del projecte PATRIMC@T del País d’Art i d’Història de les Valls Catalanes del Tec i del Ter; la Diputació de Girona (25,2%) a través del Fons de Cooperació Econòmica; i fons propis de l’Ajuntament de Molló (10%).
Aquest mes de setembre també s’engegaran les obres de la primera fase de la urbanització per a la construcció d’un nou aparcament i zona de jocs infantils a Espinavell, que realitzarà l’empresa Construccions Llorenç Rigat SL. Aquests nous espais estaran ubicats per sota la Plaça dels Estudis d’aquest nucli. Aquesta primera fase contempla la part d’adequació de la zona de jocs infantils, amb un cost de 56.979,72€, dels quals un 52% estan aportats per la Diputació de Girona, i la resta per fons propis de l’Ajuntament de Molló.
Aquestes obres han de permetre millorar el lleure de la mainada d’aquest nucli, i quan s’executi l’aparcament l’any vinent, es millorarà la mobilitat amb una nova d’estacionament per una dotzena de vehicles. L’Ajuntament ha volgut preservar el caràcter rústic del poble d’Espinavell, pel què l’actuació que es durà a terme es respectuosa amb l’estètica i paisatge urbà d’aquest nucli de muntanya.

Obres de la Clinica Dental a Campdevànol

Ja hem començat les obres per a una nova clinica dental al centre de Campdevànol. La reforma es en planta baixa en el local que deixa una entitat bancaria. Cal una distribució totalment diferents marada per les façanes, una porticada i l’altra a pati d’illa.

Deixem algunes fotos del replanteig dels futurs envians un cop ja s’han fet els enderrocs.

Continue Reading →

Comencem una nova reforma !

Comencem una nova reforma d’una casa unifamiliar. La reforma vol transformar totalment l’edifici dels anys 60 en una casa contemporània. En una ubicació molt singular,  hem plantejat una redistribució total de les dues plantes que permeti una major entrada de sol i llum durant tot l’any.

Deixem algunes imatges de l’inici dels enderrocs, és un dels moments més emocionants de l’obra. Quan l’espai queda lliure d’envans.

Continue Reading →

Inici de reforma a Ripoll

Comencem la reforma d’un pis a Ripoll. La reforma vol adaptar l’habitage a les necessitats d’una parella jove amb fills. Es planteja una redistribució total, un tractament des espais personalitzat i uns acabats cuidats.

Deixem algunes imatges dels virtuals 3d (renders) que sempre ajuden a entrendre millor el projecte.

Continue Reading →

Finalitzant dues cases a La Roca

Despres de foça dies sense actualitzar la web avui penjem les imatges de la visita d’obra de la setmana passada a La Roca de Vilallonga de Ter.

Les dues dues casetes ja estan quasi acabades. Aixi que si algú està interessat en comprar-ne una feu-nos-ho saber.

Si voleu veure el projecte: http://pam.cat/ca/archives/portfolio/4-cases-a-la-roca

Continue Reading →

Empezamos una reforma en el Alt Empordà

Comencem una reforma i ampliació a l’Alt Empordà. L’edifici situat al centre històric, l’edifici tindrà unes amb unes immillorables vistes sobre l’Empordà i el golf de Roses. La reforma millora la distribució de la planta noble de l’edifici, i amplia la planta superior. Deixem algunes fotos de l’inici de les obres així com de les espectaculars vistes que tindrà ara la plana superior.

Continue Reading →

PETER ZUMTHOR PENSAR L’ARQUITECTURA

Pensar l'arquitectura

GG: Pensar la Arquitectura. El libro recopila diversos escritos de Peter Zumthor cuyo valor reside en la reflexión que acompaña a la intesidad de su obra.   Escritos a lo largo de diez años, los textos constituyen un raro y valioso testimonio del pensamiento del maestro suizo. Índice de contenidos: Una intuición de las cosas La dura pepita de la belleza De las pasiones a las cosas El cuerpo de la arquitectura Enseñar arquitectura, aprender arquitectura ¿Tiene la belleza una forma? La magia de lo real La luz en el paisaje

Lloc d’aturada

Article a el punt avui

Avui hem llegit un nou article sobre «Ca la Paquita» al diari el punt avui, una columna opinió de Josep Maria Sebastian.

«Ca la Paquita és un local més antic fins i tot que el mateix hospital i que ha viscut obert a la història, gairebé secular, del municipi de Campdevànol»

Continue Reading →

La nova «Paquita» al 9 nou

Estem molt contents de l’article que ha sortit a «el 9 nou» sobre la cafeteria Ca la Paquita.

Contingut de la noticia: Si hi ha una fonda o restaurant històric a Campdevànol és, sense dubte, Ca la Paquita, que ja té 90 anys. Ubicada davant mateix de l’Hospital Comarcal, fa uns dies es va inaugurar amb nous propietaris, Montse i Ester Masplà, i un local totalment renovat per l’equip d’arquitectes PAM Projectes. L’acollida dels campdevanolencs “ha sigut més que positiva”.

Continue Reading →

Finalitzant una obra d’ampliació d’habitatge

ampliació garatge thumb pam projectes ripoll

(Català) Simposium Internacional Portalada Monestir de Ripoll 2013

PAM en el Nou9 como emprendedores valietnes

Hemos salido en el Nou9 como a Emprenedores valiente.

Clica para leer la noticia.

Continue Reading →

Empezamos una reforma en Ripoll

Empezamos una nueva reforma en el Raval del Hospital de Ripoll, situada en una calle semi-peatonal estrecha, histórica de Ripoll, que conduce del antiguo Hospital (actual Archivo comarcal) hasta la Capilla de Sant Miquel de la Roqueta.

Se trata de una Reforma Estructural de un edificio entre medianeras. La reforma, aunque de poca entidad es muy necesaria para el edificio del 1900, con partes de la estructura con bigas de madera. Consiste en la reforma de las partes más deterioradas, reforzando algún forjado y rehaciendo alguna parte puntual.

Dejamos algunas fotos del estado actual para así poder ver el cambio en acabar las obras.

Continue Reading →

Sopresa en obra !

Visita sorprendente en obra !

Muy grata sorpresa en la visita de obra esta tarde, la casa nos ha sorprendido por tres motivos. La escalera ha quedado muy bien, color, proporciones, forma… Los nuevos muebles nos han gustada mucho, sobretodo la cama y las sillas de la habitación, y el armario del comedor, hay que destacar el buen gusto de los propietarios de la casa ! Por acabar nos ha sorprendido una nevada que ha dejado el paisaje blanco mientras eramos dentro de la casa. Dejamos algunas fotos.

Continue Reading →

Entender la Industrialización de Cataluña.

PAM projectos ha asistido a la conferencia «Entender la industrialización de Cataluña» por Llorenç Ferrer doctor y catedrático de Historia Contemporánea en la UB Organizada por CEB (Centro de Estudios del Bages) dentro de las jornadas Conocer las fabricas del Bages.

Continue Reading →

Casa a punto

La obra que empezó en Marzo, ha avanzado lentamente, pero parece que acabará con el año. Pronto podremos añadir un buen proyecto a la web, mientras dejamos algunas imágenes interesantes.

Continue Reading →

YES IS MORE Un arquicomic sobre la evolución arquitectónica.

YES IS MORE, Un arquicómic sobre la evolución, es libro publicado por BIG A/S con motivo de la exposición “Yes si more – Close up” celebrada en el Danish Architecutre Center de Copenhague el 2009.

Aún i la apariencia informal de la publicación hemos encontrado un importante mensajes de vigencia actual y de alta profundidad conceptual, asi que exponemos algunos de ellos.

Continue Reading →

Arquitectura y Diseño de Mercados

Recientemente se ha publicado el libro ARCHITECTURAL DESIGN OF MARKETS 2005-2010 en ediciones  UPC, editado por  José María García Fuentes y Miguel Usandizaga.

El libro es una selección de los proyectos de arquitectura, de distintas universidades, entre los cuales hay uno desarrollado por nosotros (el equipo de PAM projectes).

Continue Reading →

Conferencies Workshop RCR

PAM projectes ha assistit a les conferències del Workshop que organitzava RCR Arquitectes d’arquitectura i Paisatge aquest passat Agost. http://www.labarcrarquitectes.cat .

Continue Reading →

Escoje una casa.

pam projectes tria una casa

Proposem 3 tipus de cases per demanar-vos quina triarieu?  Quant creieu que costen ?

Continue Reading →

IVA reduït per material en reformes.

iva reduit en reformes

Amb l’aprovació d’aquesta reforma, els empresaris que aportin materials el cost dels quals no excedeixi del 40% de la base imposable podran beneficiar-se de l’aplicació del tipus d’IVA reduït (10% a partir del 1 de setembre de 2012) en les execucions d’obres que tinguin per objecte la construcció o rehabilitació d’edificacions. Anteriorment aquest percentatge era del 33% de la base imposable, amb la qual cosa s’ha aconseguit un increment del 7%.

Continue Reading →

Els espais en reforma.

Recull fotogràfic de les últimes dues setmanes de feina a la refoma en curs a Manresa.

L’actuació que més ha transformat l’espai ha estat l’enderroc de la paret que separava els dos habitatges. Continue Reading →

UA-11324386-5